Buurt verkennen

Als je de mogelijkheden hebt om jouw droom te verwezenlijken en naar Frankrijk te emigreren, is het verstandig om dit niet te overhaast te doen. Vooral de plek waar je denkt te willen gaan wonen kan tegenvallen. Op doortocht tijdens je vakantie in Frankrijk ziet het er misschien lieflijk en prachtig uit, om er te wonen gelden een hoop andere belangrijke zaken. Om een echt gevoel bij de plaats te krijgen waar je zou willen gaan wonen is het toch handig om daar een tijdje, minimaal een paar weken, maar liever nog een dikke maand,te gaan wonen. Huur daar gewoon een vakantiehuisje (of probeer het huisje dat je op het oog hebt te huren, al zal dat in de meeste gevallen niet lukken – alleen al om het feit dat dat huisje waarschijnlijk ongemeubileerd is).

Dorpsbewoners

Op die manier kan je een completer beeld krijgen belangrijke voorzieningen in de buurt, zoals supermarkten, buurtkroegjes, restaurants en scholen. Je krijgt na die paar weken meestal wel een aardig idee over het dorpsleven en de leuke en minder leuke aspecten van die buurt. Door flink veel dagtochten te maken, lopend, met de fiets of met de auto krijg je een goede indruk van de omgeving en ben je beter in staat om een gefundeerd oordeel op te maken over die plaats. Kijk ook hoe de mensen in de buurtkroeg je bejegenen. In sommige streken zijn er zoveel immigranten neergestreken dat deze weerzin oproepen bij de oude dorpsbewoners. Daar kun je niets aan veranderen, dus daar wil je ook niet wonen.

Hoe vind je een stageplaats

Er zijn veel mogelijkheden bij het zoeken naar een stageplaats. Zo vind je zeker die stage die goed bij jouw studie past en aan jouw wensen voldoet. Je kunt verschillende wegen inslaan.

Verse melk

Laat bij de keuze van je huis meespelen dat veel vrienden en familieleden langs zullen willen komen. Een extra logeerkamer is daarom geen overbodige luxe. En besef je ook dat je in Frankrijk niet hetzelfde leefpatroon kan hebben als in Nederland. Zo zijn er veel Nederlandse producten die je gaat missen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld producten bestellen van de Appiehein.com. Natuurlijk kun je ook altijd een zak drop laten opsturen of mee laten brengen als je Nederland bezoekt. Maar verse melk zoals je hier in de supermarkt koopt kan je in Frankrijk nergens krijgen.