Wonen in Frankrijk

Onder de Nederlanders is het erg populair om in Frankrijk te gaan wonen, ook het kopen van een tweede huis in Frankrijk is erg populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar Frankrijk te emigreren. Ondanks dat het wonen in Frankrijk voor vele mensen nog steeds een droom is, kan het zo zijn dat deze droom voor u werkelijkheid wordt. Om u een beter inzicht te geven over welke verschillen er zijn met Nederland en waar u zoal rekening mee dient te houden wanneer u in Frankrijk gaat wonen, geven wij u op deze pagina meer informatie.

Huis kopen of huren

Verhuizen naar Frankrijk begint meestal met het zoeken naar een geschikt koop- of huurhuis. Wanneer u eerst even rond wilt kijken in uw nieuwe gemeente of wanneer u nog niet zeker weet of u wel een huis wilt kopen dan kan het verstandig zijn om eerst een huis te huren. Wanneer u wel een huis wilt kopen dan kan het verstandig zijn om een Franse makelaar in de arm te nemen die u kan helpen met het zoeken naar een huis en u kan bijstaan tijdens het koopproces. Voor meer informatie over het vinden van een huurhuis kunt u op deze pagina kijken. En voor het vinden van een koophuis op deze pagina.

Saint-tropez

Gelegen aan de Franse Rivièra staat Saint-Tropez bekend om zijn beroemde en zeer rijke zomergasten. Het is een soort uitvalbasis van de jetset, modellen en miljonairs. Buiten het hoogseizoen in de zomer zijn er minder beroemdheden te spotten. Gelukkig lopen er ook veel kunstenaars, schrijvers en filmmakers rond wat dit speciaal plekje extra aantrekkelijk maakt.

Voordelen

Als voordelen van het wonen in Frankrijk wordt vaak het Franse klimaat en de Franse cultuur aangehaald. Verder is Frankrijk nog redelijk dichtbij Nederland, zodat u zo nu en dan nog gemakkelijk op en neer naar Nederland kunt gaan om bijvoorbeeld familie of vrienden op te zoeken. Ook staan de Fransen bekend om hun uitstekende keuken en de kwaliteit van hun wijnen.

Werken

Wanneer u permanent in Frankrijk gaat wonen, dan gaat u er hoogstwaarschijnlijk ook werken. Om te mogen werken in Frankrijk heeft u geen speciale papieren of documenten nodig aangezien Frankrijk en Nederland beiden onder de Europese Unie vallen. U valt dan onder de regeling vrij verkeer werknemers binnen de EU-lidstaten. Wel kan het zijn dat u de Franse taal tot op een bepaald niveau dient te beheersen om aangenomen te kunnen worden. Voor meer informatie over het vinden van een geschikte vacature in Frankrijk kunt u op deze pagina kijken.

Cultuur

Er zijn in Frankrijk een aantal culturele factoren die verschillen met die in Nederland. Wanneer u in Frankrijk gaat wonen dan is het handig om van tevoren op de hoogte te zijn van deze verschillen. In Frankrijk spreken maar weinig mensen een andere taal dan het Frans, daarom is het handig om te laten merken dat u uw best doet om de Franse taal eigen te maken. Verder zijn veel Nederlanders, in tegenstelling tot de Fransen, vrij direct en open. Om de Fransman niet voor het hoofd te stoten kan het in veel situaties verstandig zijn om beleefd te blijven en de Nederlandse open en directheid even thuis te laten.