Vliegtickets

Een autovakantie naar Frankrijk is voor menig Hollander een jaarlijks terugkerend uitstapje. Wilt u liever voor een kortere periode – een weekend of een midweek – een bezoek brengen aan één van de Franse steden, dan is de trein of vliegtuig de beste keuze.
Vliegtickets Parijs bij bijvoorbeeld KLM zijn vaak nog goedkoper dan een treinkaartje of autorit én is qua reistijd verreweg het meest interessant! Als u vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) naar Parijs vliegt, landt u op Parijs Charles de Gaulle (CDG) of het Orly Airport (ORY). Al is dit vaak geheel afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij waarmee u vliegt. KLM en Transavia zijn Nederlandse aanbieders van vluchten van Amsterdam naar Parijs, maar ook Alitalia, Air France en menig andere luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijks vluchten aan.

 

 

Parijs: de meest bezochte stad

De Franse hoofdstad is de meest bezochte stad ter wereld en dit is niet zonder reden: in De Stad van de Liefde heb je tijd tekort om alle bezienswaardigheden en culturele attracties te spotten. Loop langs rivier de Seine, die de stad in tweeën deelt, naar de wereldberoemde Eiffeltoren. De in 1889 opgeleverde bouwwerk is het meest bezochte monument ter wereld en vindt u aan de westelijke oever van de Seine en is absoluut hét symbool van Parijs.

De leukste bezienswaardigheden

Bezichtig na de Eiffeltoren het moderne museum Palais de Tokyo of bewonder de kunstwerken in Cité de l’Architecture en zet hierna koers naar de Champs-Élysées. Hier, aan de westelijke punt van de mooiste laan ter wereld treft u de Arc de Thriomphe aan. Deze vijftig meter hoge triomfboog is gebouwd ter ere van één van de grotere overwinningen van Napoleon en torent sinds 1836 boven de Champs-Élysees uit. Vanaf hier kunt u weer makkelijk per taxi of voet de officiële residentie van de president van de Franse republiek bereiken: het Élysee-paleis.

Kerken en kathedralen

De liefhebber van oudheid, pracht en praal zal zich in Parijs kunnen vergrijpen aan schitterende bouwwerken en vele kerken en kathedralen. De Saint-Germain-des-Prés allereerst, is de oudste kerk van Parijs en stamt uit de romaanse tijd. Al in de jaren 500 na Christus werd dit majestueuze bouwwerk opgeleverd. Zodra u vervolgens koers heeft gezet naar de Île de la Cité, waar in de middeleeuwen het historisch centrum van Parijs werd gesticht, treft u het oudste koninklijk paleis van Parijs aan: de Conciergerie. Op dit oorspronkelijke eiland bewondert u ook de beroemde Notre Dame. Iets minder bekende (maar zeker niet minder mooie) bouwwerken zijn de Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides – met haar orgel in het midden van de kathedraal – de Église de la Madeliene en de Église de la Sainte-Trinité.

Overige attracties

Naast La Tour Eiffel en de overige prachtwerken heeft Parijs een heel rits aan bezienswaardigheden, prachtige parken en pleinen en het heeft erg veel musea te bieden. Voor een trip met de kroost is een bezoek aan Eurodisney Parijs een aanrader en ook een bezoek aan het Kasteel van Versailles zal een onvergetelijk uitstapje zijn.

Voldoende parkeermogelijkheden op luchthaven Schiphol en Eindhoven

Heeft u uw droomreis geboekt naar Frankrijk, voor een korte of langere tijd? Dan weet u vast dat het vinden van een voordelige parkeermogelijkheid net zo belangrijk is als een goedkoop vliegticket. Zowel Eindhoven als Schiphol bieden 3 verschillende parkeermogelijkheden aan waaruit u kunt kiezen. Zowel Shuttle Parking, Valet Parking en Park & Sleep zijn mogelijk. Daarmee is er voor elk budget een passend aanbod te vinden. Bij Schiphol heeft u wel de keuze uit meer aanbieders, maar voor beide luchthavens is er een vergelijkbaar aanbod. Bespaar uzelf een hoop stress en boek zo vroeg mogelijk van tevoren een parkeerplek. Uiteraard kunt u ook de aanbiedingen in de gaten houden van de aanbieders. Er zal vast en zeker een aanbieding tussen zitten waar u optimaal van kunt profiteren.

Smart parking Schiphol (Tip)
Lang parkeren Schiphol
EazzyPark Eindhoven