Verhuizen naar Frankrijk

Wanneer u een huis in Frankrijk heeft gekocht of gehuurd is de volgende stap het verhuizen van al uw benodigde spullen. Omdat uw inboedel vele kilometers moet afleggen is het verstandig om de verhuizing goed in orde te hebben. Hieronder staan een aantal zaken die handig zijn om te weten voordat u gaat verhuizen. Daarnaast kunt u op deze pagina vrijblijvend offertes van verschillende verhuisbedrijven aanvragen.

Erkende verhuizers

Het is aan te raden om voor een verhuizer te kiezen die zich heeft aangesloten bij Erkende Verhuizers. De verhuisbedrijven die bij Erkende Verhuizers zijn aangesloten moeten voldoen aan de regels die de organisatie Erkende Verhuizers heeft opgelegd. Dit wordt regelmatig gecontroleerd op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Gratis vrijblijvende verhuisoffertes

Hieronder kunt u vrijblijvend offertes aanvragen, zo kunt u gratis en in korte tijd een goed overzicht krijgen van de verhuizers in uw regio die internationale verhuizingen verzorgen naar Frankrijk. Op deze manier kunt u gemakkelijk vergelijken en de verhuizer kiezen die het beste bij u past.

Verzekering

De meeste inboedelverzekeringen gelden niet meer wanneer uw inboedel het huis verlaat. Omdat uw inboedel wel risico loopt tijdens het verhuizen is dit een aandachtspunt. Bij Erkende Verhuizers wordt er in het buitenland tot €23.000 schade vergoed. Het is verstandig om bij uw (erkende) verhuizer te informeren over een aanvullende verzekering. Wanneer u niet een erkende verhuizer inschakelt, loopt u het risico dat u de verhuizer niet voor eventuele schade aansprakelijk kunt stellen.

Opslag

Er zijn verschillende motieven om (tijdelijke) opslag voor uw spullen te regelen. Voorbeelden van deze motieven zijn dat u niet uw hele inboedel kunt meeverhuizen, dat u tijdelijk in het buitenland gaat wonen of dat u niet direct in uw huis in Frankrijk terecht kunt. Voor (tijdelijke) opslag kunt u terecht bij een particulier of bij de meeste verhuisbedrijven.=

Post verhuisservice

Post NL heeft een speciale regeling voor mensen die naar het buitenland verhuizen. Voor een klein bedrag per maand stuurt PostNL uw post door naar uw adres in Frankrijk.

Checklist verhuizing

  • Gas/elektra/water opzeggen voor oude huis en aanvragen voor nieuwe huis
  • Verdiepen en informatie aanvragen over verzekeringen (zorg en inboedelverzekering)
  • Paspoort/ID laten verlengen indien nodig
  • Belastingdienst contact opnemen en wijzigingen doorgeven
  • Adres wijzigingen verzenden (ook naar bijvoorbeeld abonnementen)
  • Overstappen naar bank in Frankrijk
  • Als u kinderen heeft kunt u informatie aanvragen over scholen in de omgeving
  • Arts/tandarts inlichten
  • Uitschrijven bij uw gemeente in Nederland en inschrijven uw gemeente in Frankrijk