Een vakantie die anders is dan elke andere

Dicht bij huis ligt Frankrijk, het wijnland bij uitstek. Heel veel Nederlanders zijn verliefd op de charme van het land en keren jaar in jaar uit terug naar het land waar de lekkerste wijnen vandaan komen. Vrijwel elke streek in Frankrijk heeft zijn eigen wijn en de wijn wordt ook altijd na de streek genoemd. Als u echt op wijnreis wilt kunt u het beste met eigen vervoer een route uitstippelen om de verschillende wijstreken te ontdekken. De wijnstreek die absoluut in de wijnroute opgenomen dient te worden is Champagne, alleen de wijnen uit deze streek krijgen de stempel champagne. Welke wijnroute gaat u maken door het land van de wijnen?

Plan van te voren die ideale route en zoek de ideale accommodaties uit
Stippel van te voren uw route uit, zodat u tijdens uw Frankrijk wijnvakantie veel verschillende wijngaarden kunt aan doen. Als u van plan bent om een wijnreis door Frankrijk te maken pakt u als eerst de wijnkaart van Frankrijk erbij om vervolgens de route door Frankrijk uit te stippelen. Pas als u de route heeft uitgestippeld kunt u op zoek gaan naar uw exclusieve en luxe vijfsterren accommodatie om de dag in stijl af te sluiten. Het is niet aan te raden om de verschillende wijngaarden vanuit één accommodatie te ontdekken. Neem de tijd en zoek per streek een goed en luxe hotel uit om van de innoverende dag na te genieten. Zorg er wel altijd voor dat de accommodatie in de buurt ligt van de wijngaard want ook al is het ‘wijnproeven’ het is niet verstandig om nog terug te rijden naar de accommodatie.

Boek zelf de accommodaties of laat ze voor u boeken
Nu u alles heeft uitgestippeld kunt u de reis nog meer vorm geven door de exclusieve en luxe vijfsterren accommodaties te boeken. Als u de verschillende accommodaties zelfstandig gaat boeken hou rekening met het aantal nachten dat u wilt verblijven in een bepaald hotel of resort. Als u helemaal zelfstandig de wijnreis uitstippelt kunt u het beste de exclusieve en luxe accommodaties boeken via de website van de accommodatie. U kunt echter ook uw wijnroute uithanden geven en de verschillende luxe accommodaties te laten boeken door een reisbureau die gespecialiseerd zijn in wijnreizen. Geniet optimaal van de smakelijke wijnen in een schitterende Franse omgeving en dat allemaal in de meest exclusieve accommodaties in de verschillende wijnstreken.

Culinair genieten in een Michelinster restaurant
In Frankrijk heb je naast de lekkerste wijnen heel veel eetgelegenheden waar het culinair genieten is van de lekkerste gerechten. Niet is lekkerder dan een innoverende dag om ’s avonds heerlijk te dineren in een Michelinster restaurant. Uw smaakpapillen zullen explosief verwent worden in deze restaurants. Niet alleen op het gebied van etenswaren maar natuurlijk ook met een buitengewoon goed glas wijn. Laat u tijdens uw luxe wijnreis volledig in de watten leggen. Het zal een reis worden waar u nog jaren verhalen over zal vertellen. Als u zelf uw wijnreis samenstelt kunt u van te voren ook de Michelinster restaurants toevoegen aan de wijnstreek waar u komt, zo weet u exact waar u verrukkelijk kunt dineren.

Eigen auto of huurauto?
Tijdens een luxe wijnreis wilt u natuurlijk ook in luxe rijden. Heeft u zelf de beschikking over een luxe wagen waar u de wijnreis mee kunt voltooien of zal u een comfortabele en luxe auto moeten huren? Een wijnreis zoals deze zal u waarschijnlijk maar één keer in uw leven maken en dan letten we natuurlijk niet op onze centjes, trek de portemonnee en zorg er voor dat alles tip top in orde is voor de exclusieve en luxe wijnreis door hét wijnland bij uitstek Frankrijk!

Huur een camper
Ook een camper huren behoort tot de mogelijkheden! Dit kun je gemakkelijk doen door een camper te huren van een particulier, via Goboony. Een camper geeft je tal van voordelen ten opzichte van het huren van een auto en slapen in een hotel of appartement. Zo kun je met je camper iedere dag gaan en staan waar je wilt en ervaar je het ultieme vrijheidsgevoel. Zo geniet je dus optimaal van jouw reis door de Franse wijnstreken.

Wintersport
Frankrijk is niet alleen in de zomer heerlijk om te bezoeken. In de winter valt er een dik pak sneeuw in veel berggebieden en is het een heerlijke plek om op wintersport te gaan. De beste plekken voor een wintersport Frankrijk vind je vlakbij de grens van Italië. Hier vind je bijvoorbeeld de bekende wintersportgebieden Les Deux Alpes en Val Thorens.