Topattracties in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt bij Marne-la-Vallée, Frankrijk, niet ver van Parijs. Miljoenen toeristen reizen er elk jaar naartoe, waardoor het een van de bekendste toeristische bestemmingen in Europa is. Hier is een lijst van enkele van de grootste attracties in Disneyland Parijs die je niet mag missen als je erover denkt om het te bezoeken.

De verschillende delen van Disneyland

Het Disneyland Park zelf is een van de meest herkenbare en geliefde attracties in Parijs. Er zijn vijf verschillende delen van dit park, elk met een eigen thema. Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland en Main Street zijn de vijf themazones. Het kan lang duren om kaartjes op locatie te kopen. Wij raden je daarom sterk aan Disneyland tickets vooraf te kopen om meer tijd te hebben om de attracties te bekijken.

Main Street, USA

Zodra je het park binnenkomt, kom je in Main Street, USA. Deze is bedoeld om een typisch Amerikaans stadje uit het begin van de 20e eeuw na te bootsen. Winkels, eetgelegenheden, en het Disney treinstation – waar bezoekers op een reis rond het park kunnen stappen – zijn hier allemaal gevestigd. Het is een fantastische manier om de dag te beginnen en in de Disney stemming te komen.

Adventureland

De ideale locatie voor sensatiezoekers en liefhebbers van avontuur is Adventureland. Zowel de achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril als de bootattractie Pirates of the Caribbean bevinden zich hier. Beide voeren renners door eeuwenoude tempels. Daarnaast is er de Rainforest River Cruise, een boottocht door de jungle, en het Swiss Family Treehouse, een doorloop-ervaring gebaseerd op de Disney-film “Swiss Family Robinson.”

Fantasyland

Gezinnen met jonge kinderen moeten Fantasyland bezoeken. Een aantal van de meest bekende Disney figuren, waaronder Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje, noemen het hun thuis. Hier kun je genieten van attracties zoals “Peter Pan’s Flight,” een achtbaan die je naar Neverland brengt, en “It’s a Small World,” een bootreis door vele landen en beschavingen. De Mad Hatter’s Tea Cups en Dumbo the Flying Elephant zijn twee andere vintage kermisattracties die je kunt vinden.

Discoveryland

Voor liefhebbers van zowel technologie als sciencefiction is Discoveryland de ideale bestemming. Het is de thuisbasis van de bewegingssimulator Star Tours: The Adventures Continue en de achtbaan Space Mountain: Mission 2, die beide rijders naar andere werelden brengen. De Orbitron is een andere attractie die je kunt vinden; het is een draaiende achtbaan die het vliegen in een toekomstig ruimteschip nabootst.

Frontierland

En tenslotte, voor wie van het Amerikaanse Westen houdt, is Frontierland de ideale locatie. Je vindt er Big Thunder Mountain, een achtbaan die je meeneemt op een opwindende reis met een mijntrein, en Phantom Manor, een wandeling door een spookachtig westernstadje. Daarnaast kun je de Mark Twain Riverboat vinden, een reproductie van een rivierboot uit de 19e eeuw, en de Riverboat Landing, een bootexcursie die je meeneemt over de Mississippi.

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park, een ander themapark dat dicht bij het Disneyland Park ligt, is bovendien beschikbaar naast het Disneyland Park. De Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot zijn de vier afdelingen van dit park.

Wanneer je voor het eerst het Walt Disney Studios Park binnenkomt, kom je in de Front Lot. De Disney Studio 1 bevindt zich vlakbij, waar je kunt winkelen, eten, en live voorstellingen kunt zien in het Disney Channel Studio Theater. Je kunt ook de Animation Courtyard vinden, waar je meer kunt ontdekken over animatie en achter de schermen materiaal kunt bekijken van je favoriete Disney films.

Toon Studio

Voor gezinnen met kleine kinderen is Toon Studio de ideale bestemming. Enkele van de bekendste Disney en Pixar figuren, waaronder Toy Story, Cars en The Lion King, vinden hier hun thuis. Hier kun je attracties ontdekken zoals Slinky Dog Zigzag Spin, een draaiende achtbaan geïnspireerd op de Toy Story mascotte, en Ratatouille: The Adventure, een 3D-ervaring die je meeneemt in de keuken van een beroemd restaurant. Daarnaast kun je de Art of Disney Animation ontdekken, een doorloopattractie waar je meer kunt leren over het animatieproces en enkele van je favoriete Disney-personages kunt ontmoeten, evenals de Flying Carpets over Agrabah, een rit gebaseerd op Aladdin.

The Production Courtyard

Je kunt de geheimen ontdekken van hoe films worden gemaakt in The Production Courtyard. De iconische Hollywood Walk of Fame replica is hier te vinden, samen met de CinéMagique presentatie, die muziek, dans en speciale effecten gebruikt om de geschiedenis van de film te vertellen. Hier kun je ook de Hollywood Boulevard vinden. Je kunt ook de speciale effectenshow Armaggedon ontdekken, die een meteooraanval nabootst, en de Studio Tram Tour: Behind the Magic, een tramtour die je meeneemt langs de vele sets en backlots van het park.

Backlot

De Backlot is de laatste locatie waar je de spanning en sensatie van je favoriete films kunt herbeleven. De Rock ‘n’ Roller Coaster, met Aerosmith, is een achtbaan die je met grote snelheid door de stad jaagt, terwijl de Crush’s Coaster een draaiende attractie is, geïnspireerd op de film Finding Nemo. De Moteurs… Action! zijn ook te vinden. De RC Racer is een attractie die lijkt op een race met op afstand bestuurde voertuigen, terwijl de Stunt Show Spectacular een live voorstelling is die de kunst van filmische stunts demonstreert.

Samenvatting en conclusie

Over het geheel genomen biedt Disneyland Parijs een grote verscheidenheid aan attracties voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Van klassieke Disney attracties en shows, tot spannende achtbanen, en een kijkje achter de schermen bij de magie van het filmmaken, er is voor elk wat wils in Disneyland Parijs. Zorg ervoor dat je je bezoek van tevoren plant en haal het meeste uit je tijd in het park door de showschema’s en wachttijden van de attracties te controleren om je ervaring te maximaliseren.