Toeristische attracties

Frankrijk kan met trots zich een van ’s werelds meest populaire toeristische bestemmingen noemen; het land verwelkomt jaarlijks 82 miljoen bezoekers. Toeristen die Frankrijk aandoen, worden aangetrokken door de historische steden, prachtige landschappen, de kastelen van het Loiredal, het uitzonderlijke Bretagne en Nomandië. Daarnaast biedt Frankrijk een aangenaam klimaat; ruime mogelijkheden voor wintersport en een rijke cultuur van eten en wijn, waardoor de Franse keuken tot een van de beste keukens ter wereld behoort. Omdat de lijst van attracties te groot is om op te noemen, heeft rondreisvergelijk.nl een lijst van de top 5 toeristische attracties van Frankrijk gemaakt.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een symbool van Parijs en een van de belangrijkste toeristische attracties van Frankrijk. De toren werd gebouwd door Gustave Eiffel als toegang voor de Internationale Tentoonstelling van Parijs van 1889. Sinds de bouw hebben meer dan 200 miljoen mensen de Eiffeltoren bezocht waardoor het de meest bezochte betaalde toeristische attractie ter wereld is. Kijk hier voor meer tips Parijs en hier voor 34 weetjes over Parijs.

Saint-tropez

Gelegen aan de Franse Rivièra staat Saint-Tropez bekend om zijn beroemde en zeer rijke zomergasten. Het is een soort uitvalbasis van de jetset, modellen en miljonairs. Buiten het hoogseizoen in de zomer zijn er minder beroemdheden te spotten. Gelukkig lopen er ook veel kunstenaars, schrijvers en filmmakers rond wat dit speciaal plekje extra aantrekkelijk maakt.

Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix is een bekende wintersportbestemming in de Franse Alpen aan de voet van de Mont Blanc. Deze uitzonderlijke plek staat bekend vanwege de eerste Olympische Winterspelen in 1924. Tijdens de wintermaanden kunnen topskiërs en snowboarders op de meest uitdagende pistes van Europa hun hart ophalen, terwijl in de zomermaanden Chamonix een mekka is voor bergbeklimmers en mountainbikers.

Het Paleis van Versailles

Het Paleis van Versailles werd in 1624 gebouwd door Louis XIII en bleef de officiële residentie van de koningen van Frankrijk tot oktober 1789 toen de koninklijke familie werd gedwongen om naar Parijs terug te keren tijdens de Franse Revolutie. Nu is het een museum waar men gedeeltes van het koninklijk paleis kan gaan bekijken.

Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel is een klein getijden eilandje gelegen voor de kust van Normandië. De spectaculaire en goed bewaard gebleven Normadische Benedictijner abdij van St Michel ligt op het hoogtepunt van het rotsachtige eiland, omringd door de kronkelende straatjes en de ingewikkelde architectuur van de middeleeuwse stad.

Beoordelingen toeristische atrracties

Kijk voor beoordelingen van bezienswaardigheden, accommodaties en restaurants in Frankrijk op de website van Zoover