Emigreren naar Frankrijk

Bent u van plan om te gaan emigreren naar Frankrijk? Dan bent u op de juiste website terecht gekomen. Op ‘Vertrek naar Frankrijk’ helpen wij u graag verder op weg met uw emigratie naar Frankrijk. Hier op deze pagina, en op de verschillende andere pagina’s, geven wij u informatie over alles wat met het emigreren naar Frankrijk te maken heeft. Op deze pagina specifiek geven wij u alvast een indruk van de dingen waar u zoal rekening mee dient te houden.

Vanuit thuis

Wanneer u daadwerkelijk besloten heeft om naar Frankrijk te verhuizen dan zijn er een aantal belangrijke zaken die u alvast kunt te regelen of waar u wellicht rekening mee dient te houden. Bent u bijvoorbeeld al begonnen met het leren van de Franse taal? En heeft u uw Nederlandse diploma’s al vertaald of laten vertalen zodat u straks meteen op zoek kunt gaan naar een baan? Heeft u ook al bedacht welke spullen er allemaal mee verhuist moeten worden en welke u wellicht in Nederland wilt verkopen? Dit zijn enkele dingen die u, voordat u daadwerkelijk vertrekt naar Frankrijk, vanuit Nederland kunt regelen.

Daarna

Ook zijn er enkele zaken die in een later stadium geregeld kunnen worden. Zo zult u bijvoorbeeld een Franse bankrekening aan moeten vragen en, wanneer nodig, offertes van verschillende verhuisbedrijven aan moeten vragen . Vergeet ook niet om al uw Nederlandse abonnementen op te zeggen voordat u naar Frankrijk vertrekt.

Vlak voor vertrek

Voordat u in de auto of het vliegtuig stapt en richting Frankrijk rijdt, dient u zich uitgeschreven te hebben bij uw Nederlandse gemeente. Dit kan vanaf 5 dagen voor vertrek. Ook is het verstandig om de PostNL verhuisservice in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat de post die alsnog naar uw (oude) Nederlandse adres gestuurd wordt, doorgestuurd wordt naar uw nieuwe adres in Frankrijk. Verder dient u, wanneer u uw auto in wilt voeren in Frankrijk, de juiste papieren aan te vragen en mee te nemen.

Eenmaal daar

In Frankrijk bestaat er GEEN bevolkingsregister bij de gemeente zoals in Nederland. U kunt wel andere zaken bij de gemeente regelen, zoals een huwelijk en de geboorte van een kind. Lees hierover meer op onze pagina inschrijven. Ook is het verzekeren van uw nieuwe woning zeer belangrijk. Daarnaast heeft u 6 maanden om uw Nederlandse rijbewijs om te zetten. Naast al het papierwerk en de andere verplichtingen is het ook leuk om, eenmaal daar, even langsgaat bij uw nieuwe buren om uzelf en uw gezin voor te stellen. Fransen stellen dit zeer op prijs.

Meer weten?

Op de andere pagina’s van deze website zult u nog veel meer specifieke informatie vinden die u nodig kunt hebben bij het emigreren naar Frankrijk. Kijk dus gerust even rond en als u aanvullende suggesties heeft dan horen wij dit graag van u.