Vacatures in Frankrijk

Om in Frankrijk te kunnen leven is een vast inkomen van groot belang. Zonder inkomsten is het niet mogelijk om een Frans bankrekeningnummer te openen. U kunt er voor kiezen om uw Nederlandse bankrekening te behouden, maar bij direct betalingsverkeer is een rekening bij een lokale bank van groot belang.

Werkloosheidspercentage

Zonder een vast inkomen kunt u ook geen woning kopen of huren. Men heeft altijd een bewijs van een vast inkomen van u nodig.
Houd er rekening mee dat het werkloosheidspercentage in Frankrijk hoger ligt dan in Nederland.

Vanuit Nederland vacatures zoeken

Het is sterk aan te raden om voor uw vertrekt naar Frankrijk, een baan proberen te vinden. Dat kan gewoon vanuit Nederland.

Websites met vacatures in Frankrijk

Kranten

In de nationale kranten Le Figaro, Liberation en Le Monde staan de meeste vacatures op woensdag en zondag.
Le Figaro en France Soir publiceren de belangrijkste advertenties voor technisch en gespecialiseerd personeel.
Les Echo en Le Monde publiceren financieel en administratieve vacatures. Elke woensdag heeft Le Monde een bijlage met vacatures.
Regionale kranten hebben veel vacatures voor ongeschoolde en geschoolde arbeiders en voor schoolverlaters.

Arbeidsbureaus

Het Franse Arbeidsbureau heet Pôle-Emploi. U kunt gebruik maken van de diensten wanneer u een adres in Frankrijk heeft; een geldig identiteitsbewijs en een bankrekeningnummer in Frankrijk. De kantoren van het Pôle-Emploi zijn over het hele land verspreid. De adressen staan vermeld in de (Franse) telefoongids of Pages Jaunes (Gouden Gids).

Uitzendbureaus

Sommige uitzendbureaus bieden al dan niet tijdelijke banen aan in het buitenland. Tempo team heeft vestigingen door heel Europa.

Netwerken

In Frankrijk is netwerken belangrijker dan in Nederland. Wanneer u door een aanbeveling bij een bedrijf binnenkomt is dat een plus. U zult waarschijnlijk nog geen netwerk hebben opgebouwd in Frankrijk. In dat geval is het handig om te weten waar men zoal op let bij een sollicitatie. Ook kunt u gebruik maken van sociale netwerken waarvan LinkedIn het meest gebruikt wordt om te zoeken naar openstaande vacatures.

Sollicitatiebrief schrijven

Als u een passende vacature heeft gevonden, kunt u een sollicitatiebrief schrijven naar deze organisatie. Kijk op onze pagina sollicitatiebrief voor meer informatie.