Sollicitatiebrief

Wanneer u opzoek bent naar een baan in Frankrijk, dan kunt u sollicitatiebrieven schrijven naar bedrijven in Frankrijk. Op deze pagina vindt u handige tips bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

Openstaande vacatures

U kunt een open sollicitatiebrief schrijven, maar u kunt ook reageren op een openstaande vacature. Op de pagina vacatures in Frankrijk, hebben wij een overzicht gemaakt van handige bronnen om openstaande vacatures te vinden.

Tips bij schrijven sollicitatiebrief

Een goede sollicitatie begint met een zorgvuldig opgebouwde c.v. en een begeleidende brief. Een handgeschreven sollicitatiebrief wordt normaliter gewaardeerd. Bij sommige bedrijven wordt er zelfs heel nauwkeurig naar het handschrift gekeken door middel van grafologie. Als er bij de vacature vermeld staat dat een handgeschreven brief gewaardeerd wordt, beland een computer geschreven brief hoogstwaarschijnlijk direct in de prullenbak. De brief moet in het Frans geschreven zijn.

Talenkennis is belangrijk

Behalve naar het niveau van je handschrift en taalgebruik, wordt ook gekeken naar het niveau van je opleiding, en de reputatie van de opleiding die u heeft gevolgd. Uiteraard is dat moeilijk in te schatten voor een Frans bedrijf omdat ze niet alle scholen in Nederland kennen, maar u doet er goed aan het niveau een beetje aan te dikken. Dan krijgt u wellicht eerder het voordeel van de twijfel. Als u meerder talen spreekt is dat altijd een voordeel. Engels en Duits in combinatie met Frans wordt erg gewaardeerd.

CDD of CDI

Is het u gelukt om een baan te vinden dan krijgt u vaak eerste een CDD ( Contrat Durée Déterminé ) vergelijkbaar met een Nederlands tijdelijk contract. En eventueel daarna een CDI ( Contrat Durée Indéterminé ) wat een vast contract is.

Werkweek

In Frankrijk is het maximum verplicht aantal uren per werkweek vastgesteld op 35 uur.