Huis huren in Frankrijk

Als u een huis kopen in Frankrijk te definitief vind, dan is het wellicht een goed begin om eerst een tijd een vakantiehuis in Frankrijk te huren. Het vinden van een geschikte woning om te huren voor uw emigratie is niet moeilijk, het aanbod van huurwoningen in Frankrijk is redelijk groot.

Wat heeft u nodig?

Een loonstrookje, werkcontract of ander bewijs van stabiele maandelijkse inkomsten.
En een Europees identificatiebewijs, of Frans identificatie nummer.

Huurwoning vinden

Een groot deel van de Franse huurwoningen worden door de particulieren zelf verhuurd. Het andere deel wordt via een bemiddeling verhuurt, een régie. Als de régie aangesloten is bij het CNAB kunt u er vanuit gaan dat alles netjes geregeld wordt volgens redelijke voorwaarden. Je kunt uzelf bij een régie inschrijven. De bezichtigingen en het opstellen van het huurcontract wordt dan door de regie gedaan. Dit tegen betaling van eenmalige kosten als zij met succes een huurwoning voor u vinden. Via huis-aan-huis kranten, regionale krant, of via websites zoals; bonjour.fr of pap.fr kunt u op zoek gaan naar een huurhuis die via particulieren worden aangeboden. Sommige makelaars hebben ook huurhuizen in hun bestand en via notarissen kunt u panden op het platte land vinden.

Huurcontract

Waar u zelf op moet letten bij het tekenen van een huurcontract is wat er in beschreven staat over de staat van de woning. Welke afspraken worden er gemaakt over de staat van de woning bij aanvang en bij vertrek. Het is niet ongewoon dat er een inventarislijst is. Controleer of alles wat daarop staat ook klopt. Controleer de huurwoning zelf of er mankementen of beschadigingen zijn en leg deze indien nodig op papier vast met de verhuurder.

Borg

De wettelijke borgsom die gevraagd mag worden bij verhuur van een woning, mag 1 maand huur zijn. Zorg voor een ontvangst bewijs van de borg. Wees niet te goed van vertrouwen.
Zodra u de borg betaald dient u ook direct de sleutel van het huis te krijgen.
Na beëindiging van het huurcontract is de verhuurder verplicht de borg binnen 2 maanden terug te betalen, uiteraard wordt eerst bekeken of er dingen te verrekenen zijn.

Huurgeschillen

Bij huurgeschillen kunt u terecht bij de lokale; Commission départementale de concilitation.

Vakantiehuis huren

Als u plannen heeft om te emigreren maar eerst wilt kijken hoe het is om lange tijd in Frankrijk te wonen of als u een huis heeft gekocht en deze dient eerst verbouwd te worden voordat u erin kunt wonen, dan is het mogelijk om tijdelijk een vakantiehuis of recreatiewoning te huren. Recreatiewoning.nl heeft bijvoorbeeld een breed aanbod van vakantiehuizen in verschillende populaire regio’s als de Provence, Dordogne, Languedoc, Normandië en natuurlijk de Franse Alpen. Wilt een vakantiehuis huren in Franrkijk? Kijk dan eens op de website van recreatiewoning.nl voor de mogelijkheden tot het online reserveren van één van de vakantiehuizen.